over de gemeente

De historische kern van Maaseik wordt getypeerd door de prachtige Markt, waar men kan genieten van talrijke eet- en drinkgelegenheden. Ook cultuurliefhebbers komen in Maaseik zeker aan hun trekken, met de talrijke monumenten en musea. En natuurlijk mogen we de Maas niet vergeten, die in dit grenslandschap tegelijk als scheidslijn en als verbinding fungeert. Rondom Maaseik liggen het pittoreske Aldeneik, met de jachthaven, het bosrijke Wurfeld en het bedevaartsoord Heppeneert. In deze dorpjes kunnen watersporters, wandelaars en fietsers hun hart ophalen. Maar ook de deelgemeentes Neeroeteren en Opoeteren hebben elk heel wat moois te bieden. De uitgestippelde wandelroutes en het grensoverschrijdende fietsroutenetwerk leiden je langs prachtige stukjes natuur. Zowel sportieve natuurliefhebbers als rustige wandelaars kunnen hier genieten in de groene natuurpracht. Kort samengevat: in Maaseik kan men terecht voor ontspanning, natuur en cultuur.

Officiële website

de producenten

Bed&Butter Krekershof
Bed and breakfast
0477 / 77 22 28
info@krekerhof.be
Krekerhofweg 24 - 3680 Maaseik
Wijndomein Aldeneyck
Wijn
info@wijndomein-aldeneyck.be
Hamontweg, 81 - 3680 Maaseik (Aldeneik)
Oterke
Drinken
info@lekkerlimburgs.be
Kuringersteenweg 161 - 3500 Hasselt
Maaseiker Borrel
Drinken
info@corstjensdranken.be
Schoorstraat 6 - 3680 Maaseik
Maasland Sel épicé
Grondstoffen
Chocolaterie Bonaparte
Chocolatier
info@chocolaterie-bonaparte.be
Sint-Jansberg 70 - 3680 Maaseik
Eyckedröpke
Bieren
info@korhaan.be
Lommelsebaan, 11 - 3940 Hechtel-Eksel (Distilleerderij De Korhaan)
Van Eyck bier
Bieren
info@brombeercompagnie.eu

laatste projecten

eTwinning wedstrijd in scholen

Lancering in de scholen van het Cittaslow Belgium netwerk van een "eTwinning" wedstrijd, het Europese platform voor het delen van projecten tussen leerkrachten en belanghebbenden in het onderwijs. Scholen worden uitgenodigd om hun project op het platform in te dienen overeenkomstig de Cittaslow-criteria voor uitmuntendheid (voeding, milieu, duurzame ontwikkeling, groene ruimte,...). Er zal een prijsuitreiking worden georganiseerd om de door de scholen voorgestelde projecten voor te stellen en het geschenk aan de winnaars aan te bieden. Kleine hint: Het geschenk bestaat uit een uitstapje naar een lokale producent of een dagje uit om het culturele, sportieve of milieuerfgoed van een Cittaslow-stad te ontdekken.

Info : www.etwinning.be

Cittaslow Cooking Book

De Cittaslow-gemeenten hebben een receptenboek geproduceerd dat goed eten en goede producten combineert en de buitengewone dynamiek van de lokale handel benadrukt. Het Cittaslow Cooking Book brengt ook alle lokale Belgische Cittaslow producenten samen. Wil je nieuwe en gevarieerde lokale recepten ontdekken? Bezoek dan je gemeentebestuur en je favoriete lokale producenten, waar je Cittaslow Cooking Book op je wacht! Vertel ons over je creaties door ze per e-mail te sturen naar cittaslow@silly.be of door ze te delen op onze Facebook-pagina !

Met de steun van FOD Economie en Wallonie Agriculture SPW

Knapkoekfeest

Jaarlijkse happening op de eerste zondag van september, waarbij op de Markt een reuzenknapkoek wordt gebakken door de meesterbakkers van Maaseik.

Keramiekmarkt

Een internationaal keramiekevenement van hoog niveau met een gezonde mix van professionals en talentvolle amateurs. Er is plaats voor circa 110 deelnemers.

Het volgend jaar zal de keramiekmarkt doorgaan op zondag 28 juni van 9.00 tot 17.00 uur op het marktplein van Maaseik.

Deelnemers keramiekmarkt 2020 : hier

Ambachtenmarkt

Op zondag 2 augustus 2020, vindt u in de straten rond het Bosbessenplein een markt van ambachtelijke en streekproducten. Bezoekers maken er kennis met ambachten zoals wolspinnerij, riet vlechten, beeldhouwen, enzovoort, en kunnen er genieten van lokale producten uit Maaseik.