over de gemeente

De historische kern van Maaseik wordt getypeerd door de prachtige Markt, waar men kan genieten van talrijke eet- en drinkgelegenheden. Ook cultuurliefhebbers komen in Maaseik zeker aan hun trekken, met de talrijke monumenten en musea. En natuurlijk mogen we de Maas niet vergeten, die in dit grenslandschap tegelijk als scheidslijn en als verbinding fungeert. Rondom Maaseik liggen het pittoreske Aldeneik, met de jachthaven, het bosrijke Wurfeld en het bedevaartsoord Heppeneert. In deze dorpjes kunnen watersporters, wandelaars en fietsers hun hart ophalen. Maar ook de deelgemeentes Neeroeteren en Opoeteren hebben elk heel wat moois te bieden. De uitgestippelde wandelroutes en het grensoverschrijdende fietsroutenetwerk leiden je langs prachtige stukjes natuur. Zowel sportieve natuurliefhebbers als rustige wandelaars kunnen hier genieten in de groene natuurpracht. Kort samengevat: in Maaseik kan men terecht voor ontspanning, natuur en cultuur.

Officiële website

de producenten

laatste projecten

CORONACRISIS LOKAAL INITIATIEF

Om de strijd tegen de Covid-19 te organiseren en de insluiting van de bevolking te vergemakkelijken, zijn op het grondgebied van Maaseik veel solidariteitacties ontwikkeld :

  • Boodschappendienst
  • Voorrangsbewijs voor zorgpersoneel  in voedingswinkelsen apotheken
  • Een overzicht en link naar alle horecazaken waar men terechtkan voor het afhalen en/of thuislevering van maaltijden.
  • Shop in je kot
  • Een opbelservice naar onze 80-plus inwoners
  • En veel meer…

Meer info : www.maaseik.be/coronacrisis#lokaalinitiatief

Knapkoekfeest

Jaarlijkse happening op de eerste zondag van september, waarbij op de Markt een reuzenknapkoek wordt gebakken door de meesterbakkers van Maaseik.

Keramiekmarkt

Een internationaal keramiekevenement van hoog niveau met een gezonde mix van professionals en talentvolle amateurs. Er is plaats voor circa 110 deelnemers.

Het volgend jaar zal de keramiekmarkt doorgaan op zondag 28 juni van 9.00 tot 17.00 uur op het marktplein van Maaseik.

Deelnemers keramiekmarkt 2020 : hier

Ambachtenmarkt

Op zondag 2 augustus 2020, vindt u in de straten rond het Bosbessenplein een markt van ambachtelijke en streekproducten. Bezoekers maken er kennis met ambachten zoals wolspinnerij, riet vlechten, beeldhouwen, enzovoort, en kunnen er genieten van lokale producten uit Maaseik.